logotip
de.png si.png

Primerjajte različne vrste ograj za lažjo odločitev

Za lažje odločanje smo vam pripravili interaktivno stran, kjer lahko med seboj primerjate različne vrste ograj in si tako ustvarite boljšo predstvo o končnem izgledu.
Standardni elementi in izdelava po naročilu


Palične ograje

kronos

Kronos

apolon

Apolon

apolonija

Apolonija

kara

Kara

fiona

Fiona

viktorija

Viktorija

roma

Roma


Palične ograje so sestavljene iz pokončnih okroglih ali kvadratnih palic, povezanih z vodoravnimi vezmi v ograjne elemente poljubne širine. Cevi so zgoraj zaprte s PVC čepi, oziroma zaključene s kroglicami ali okrasnimi elementi po izbiri, lahko pa so odprte cevi poševno prirezane. Ograjni elementi se pritrdijo na stebre, ki so okrogle ali kvadratne oblike, zgoraj zaprti s pokrovom. Stebri se lahko betonirajo v temelj ali pa pritrdijo na podlago s pritrdilnimi elementi.
Prednost: Možnost izdelave polkrožnih oblik in polkrožnih vogalnih elementov.
Vrste paličnih ograj: Kronos, Apolon, Apolonija, Kara, Fiona, Roma, Viktorija
Obdelava površine: Vsi deli ograje so vroče pocinkani, lahko se jih še dodatno pobarva v izbrani barvi po RAL lestvici. Tehnika vročega pocinkanja je najbolj učinkovita in dolgotrajna zaščita proti rjavenju. Določene palične ograje je možno izdelati tudi iz nerjavečega jekla – inox.


Kovane ograje

kovana

Kovana ograja - dodatno varovanje

kovana

Kovana ograja - dodatno varovanje

kovana

Kovana ograja -raven okvir

Kovane ograje so priljubljena izbira, saj s svojim toplim, rustikalnim videzom ustvarjajo prijetno in privlačno dopolnitev bivalnega okolja. Oblikovna izvedba kovanih ograj je neomejena, lahko se odločamo med ročno izdelanimi kovanimi elementi po načrtu ali pa jo sestavimo iz industrijsko predizdelanih elementov iz hladne kovine. Izbrani elementi se lahko uporabljajo za zunanje ograje in dvoriščna vrata oziroma za stopniščne ograje v zgradbi in balkonske ograje.
Prednosti: Kovane ograje imajo izredno dolgo življensko dobo; poljubna izbira oblik in izvedb; oblikovanje polkrožnih in ovalnih elementov.
Obdelava površine: Vroče pocinkanje, zaključno barvanje po barvni RAL lestvici.


Perforacija

perforacija

Perforirana ograja z navpičnim motivom

perforacija

Perforirana ograja z izsekanimi kvadrati v ravni liniji


Perforacije so novost na tržišču, ki se hitro uveljavlja v sodobni opremi zunanjih površin tako pri poslovnih kot stanovanjskih objektih. Cenovno ugodnejša je izbira že izdelane tipske perforacije. Za perforiranje se uporabljajo trije osnovni liki, to so kvadrat, pravokotnik in krog. Lahko pa se odločite tudi za izvedbo dekorativne izsekanine po načrtu in tako ustvarite unikaten motiv za opremo svojih bivalnih površin. Izsekanine v ograji omogočajo bežen pogled skozi ograjeni prostor in poživijo monotonost ravnih ploskev. Izgled perfororane ograje lahko učinkovito dopolnimo z izbiro primernega barvnega tona.
Prednost: sodobni videz ograje, ki ustvarja osebni, intimni prostor; dobra zaščita pred prekomernim cestnim in železniškim hrupom
Obdelava površine: Protikorozijska zaščita pločevine panela, veznih profilov in stebrov je vroče cinkanje, dodaten premaz na osnovi kakovostnih poliestrskih barv. Lahko tudi večslojno lakiranje, dodatne zaščite.


Max plošče

maks

Max plošča

 


Max polnila so velikoformatne kompaktne plošče, narejene iz lesne mase in termovezočih smol, stisnjene so pri visoki temperaturi. Max plošče so vgrajena v kovinske okvirje ograj in dvoriščnih vrat. Prestrežejo hrup in poglede mimoidočih. Max plošče lahko uporabljamo tudi pri zunanji izvedbi polnil balkonskih ograj, izdelavi napuščev in nadstreškov. Prednosti: enostavno čiščenje, odpornost na vremenske vplive in velika trpežnost


Lamelne ograje

lamela

Navpično nameščene lamele

lamela

Vodoravne nameščene lamele z razmikom

lamela

Vodoravne nameščene lamele stikoma

Lamelne ograje so raznoliko oblikovane iz kovinskih ali aluminijastih profilov, ki se razlikujejo po obliki lamel, načinu sestavljanja in obdelavi površine. Najpogostejša je izvedbo z razmaki med lamelami, s tesnim stikanjem lamel pa lahko notranji prostor popolnoma zapremo pred pogledi.
Prednost: pristaja različnim arhitekturnim stilom, ni zahtevnega vzdrževanja ali obnavljanja površine


Paneli

risba_panel_vala

Vala

risba_ograja_axis

Axis


risba_ograja_axor

AxorPanelne ograje so enostavnega videza in se nevsiljivo zlivajo z urbanim in naravnim okoljem. Izdelane so iz jeklene žice premera 4,5 mm ali več. Panele v višini od 60 do 220 cm enostavno namestimo na stebričke različnih izvedb. Dobavljivi so tudi višji paneli, primerni pa so predvsem za športne terene ter igrišča. Panelne ograje z močnejšim premerom žice so idealna izbira za dobro varovanje industrijskih in trgovskih objektov. Z paneli ograjujemo tudi šole, vrtce, parke in druge javne površine, stanovanjske objekte, vrtove in zelenjavne vrtičke.
Prednost: Velika prednost panelnih ograjnih sistemov so nizki stroški vzdrževanja
Vrste panelnih ograj: Vala, Axis, Axor
Obdelava površine: Paneli so jekleni, pocinkani in nato plastificirani, kar ograjo odlično ščiti pred korozijo. Osnovna barva za celoten ograjni sistem (paneli, stebri, vrata) je zelena RAL 6005, na voljo pa so vam tudi druge barve po RAL barvni lestvici (po naročilu).


Pletivo

pletivo

Ograja iz mrežastega pletiva

 


Ograje iz univerzalnega pletiva so namenjene ograjevanju različnih objektov in zelenih, travnatih površin. Posebej so primerne za vgradnjo na zahtevnih terenih, ker se lepo prilagajajo razgibanemu in valovitemu zemljišču. Mrežasto pletenje se lepo poda naravnemu okolju in ne zastira panoramskega razgleda. Pletene ograje se namestijo na stebričke okroglega profila, žično pletivo se napenja z žico.
Prednost:enostavna namestitev, ugodna cena.
Obdelava površine: Tako stebrički kot pletivo so površinsko zaščiteni s termičnim cinkanjem in plastifikacijo.